Accions Jean Monnet:
un estímul a l’ensenyament i la recerca sobre la Unió Europea
Acció Jean Monnet
L’acció Jean Monnet és una iniciativa de la Unió Europea (UE) que promou l’excel·lència en la docència i la investigació en estudis europeus en tot el món.
La nostra missió és educar futurs ciutadans adults implicats i compromesos amb els ideals democràtics de la UE. El nostre projecte educatiu inclou activitats complementàries sobre Europa, que acosten els estudiants a la realitat del continent, i els consciencien dels privilegis i deures que tenen com a ciutadans europeus.
Amb aquesta missió, els nostres estudiants de secundària, en els tres últims anys, treballen les activitats complementàries següents:
- 2n d’ESO. Europa per la Igualtat. Té com objectiu estudiar quins països conformen la UE, i analitzar les accions que es porten a terme per reduir la desigualtat entre els estats membres i els seus habitants, fomentant els valors de la solidaritat i l’empatia.
- 3r d’ESO. Europa Sostenible. Té com objectiu promoure una Europa més verda, convidant els nostres alumnes a adoptar actituds ecològiques a casa i a l’escola, fomentant la sostenibilitat, i seguint els principis de l’Agenda 2030 de l’ONU.
- 4t d’ESO. Som Europa! Té com objectiu promoure els valors democràtics de la Unió Europea, tot fomentant la importància dels drets de les persones i l’equitat ,i valorant la importància de formar-ne part d’aquesta comunitat.
Busquem donar a l’escola una dimensió internacional, fomentant el multilingüisme i seguint els principis democràtics de la Unió Europea. També es pretén fomentar el desenvolupament de la seva dimensió ètica i trascendent, i la promoció d’actituds tolerants, democràtiques, autònomes i responsables, seguint els ideals democràtics europeus.
Realitzem projectes connectats amb la seva realitat diària i interrelacionats amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides i els principis de la Plataforma d’Acció Laudato Si (Vaticà).
Paral·lelament, els estudiants cursen una activitat complementària anomenada “La Casa Comuna” amb la intenció de promoure actituds que afavoreixin la cura i el respecte per la integritat de la creació.
La metodologia emprada es basa en les directrius de la Comissió Europea, promovent l’ús de mitjans digitals tant en els processos d’ensenyament-aprenentatge, com en d’altres de gestió del centre, per així afavorir el desenvolupament integral dels nostres estudiants.